Варненският апелативен съд за втори път ще разглежда дело за

...
Варненският апелативен съд за втори път ще разглежда дело за
Коментари Харесай

Марешки застава отново пред съда

Варненският апелативен съд за повторно ще преглежда дело за изнудване против Веселин Марешки и Красимира Колева.

Втората правосъдна инстанция към този момент се произнесе един път с неоправдателна присъда като призна двамата за отговорни.

На 14.09.2020 година на подсъдимия бе наложено наказване „ отнемане от независимост “ за 4 години, а на подсъдимата - 3 години и 6 месеца, написа " Петел ".

Върховният касационен съд обаче анулира постановения правосъден акт и върна делото за ново разглеждане от различен състав, припомниха от съда.

Така още веднъж предмет на въззивна инспекция е присъда от 18.10.20219 година, с която Варненският областен съд е признал за почтен подсъдимия Веселин Марешки по обвиняването, че сред 9 октомври и 16 ноември 2014 година за да принуди Асен Миланов да поеме имуществено обвързване – всеки месец да му заплаща по 10 хиляди лева, го заплашил с увреждане на имущество - разрушение на стопанисваното от него заведение, със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната му активност.

Деянието било съпроводено с заличаване и разваляне на имущество. Причинило е вреди в размер на 14 838,37 лв.. Подсъдимата Красимира Колева също е била оправдана от първата инстанция.

Гражданските искове за 40 хиляди лв. - обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на осъщественото действие и за 14 838,37 лева – за имуществени вреди, не са били почетени от Окръжен съд - Варна.

Първото съвещание за наново разглеждане на делото пред Апелативен съд - Варна е планувано за на следващия ден от 9:30 часа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР