Варненският апелативен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест

...
Варненският апелативен съд допусна изпълнението на Европейска заповед за арест
Коментари Харесай

Българин, обвинен в киберизмами, ще бъде предаден на германските власти

Варненският апелативен съд позволи осъществяването на Европейска заповед за арест и реши да съобщи на немските управляващи българин, разследван за киберизмами, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заповедта ездадена от Районния съд в град Бамберг. Властите във Федералната република търсят 29-годишния българин поради обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за измами и компютърни закононарушения. Според обвиняването дружно със свои сътрудници той работел в прът център с офиси в България. Служителите се представяли с подправена идентичност по телефона и посредством имейл на клиенти в западноевропейската страна. Чрез погрешни изказвания и обещания за високи облаги ги подвеждали да влагат обилни суми в разнообразни финансови интервенции. Парите били превеждани по сметки на незаконната група, като сумата надвишава 432 800 евро.

Според Апелативния съд Европейската заповед за арест съдържа в детайли изложение на активността на мъжа като част от незаконна група, която в интервала август 2019 - юли 2020 година се е обединила да прави продължителна кибертърговска машинация. Вредите от активността ѝ са нанесени в Германия.

Решението на Апелативния съд не предстои на обжалване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР