Varna24.bg Всички пешеходни пътеки около Шишковата градинка са изградени върху

...
Varna24.bg Всички пешеходни пътеки около Шишковата градинка са изградени върху
Коментари Харесай

Павета пазят пешеходците при пресичане около Шишковата градинка

 Varna24.bg Всички пешеходни пътеки към Шишковата градинка са построени върху настилка от павета, видя кореспондент на Varna24.bg .

Предполага се, че грапавата и релефна повърхнина ще накара водачите да понижат преди пешеходните пътеки, под които са сложени паветата. Такива зони са обособени към кръговата част на Шишковата градинка, по протежението на ул. " Михаил Колони " и пешеходната пътека до кръстовището с бул. " Приморски ". 

По самата улица " Михаил Колони " е завършена велоалея на пътното платно, сменена е тротоарната настилка, осветителните тела и озеленяването. 

Готова е и пешеходната зона към учебно заведение " Св. Климент Охридски ". Все още обаче багери и камиони са струпани в самата Шишкова градинка, където бяха открити редица археологически находки. Както наскоро оповестиха от Община Варна за медията ни, точно идното експониране на находките бави ремонта. По информация на арх. Жулиан Начев, бронирано стъкло ще покрие руините.

Припомняме, че в изкопа на площад " Йоан Екзарх " бяха открити улица от времето на Османската империя и керамичен водопровод от 19-и век. По-късно тук беше открита и част от крепостната стена от античния Одесос и 2 елинистически артефакта. Очаква се общата повърхност на подземната експозиция под похлупака да е към 30 кв. м., а ремонтът да завърши до края на август. 

Ремонтът на Шишковата градинка и прилежащите улици е част от план " Естетизация и рационализация на градската среда “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР