Варна. За разлика от миналата година, то през настоящата статистиката

...
Варна. За разлика от миналата година, то през настоящата статистиката
Коментари Харесай

Комисар Тихомир Тотев: Статистиката показва, че през тази година човешката небрежност е основен фактор за възникване на пожарите

Варна. За разлика от предходната година, то през актуалната статистиката демонстрира, че човешката немарливост е главен фактор за пораждане на пожарите. Това съобщи комисар Тихомир Тотев, шеф на Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Той уточни, че за същия интервал на 2020-та година главната причина за пораждане на пожарите е била късо съединяване.

„ Това ни дава опция да си създадем изводите, че е належащо да работим повече в направление превантивна активност. Обученията, които бяхме планували не съумяха да се случат в цялостен размер, поради отдалеченото образование и заради тази причина би трябвало да помислим за някаква нова форма, съгласно това дали децата ще са в присъствена или отдалечена форма на образование “, сподели още началникът на пожарната във Варна.

По отношение на статистиката комисар Тихомир Тотев съобщи, че тази година във Варненско се следи и спад на произшествията.

„ За тази година има регистрирани 2478 катастрофи против 2800 за предходната. Сред най-тежките произшествия е пожарът в старческия дом край Варна, в който нашите чиновници съумяха да изтеглят огромна част от жителите. Заради бързите дейности промяната, която взе участие в ликвидирането на този пожар е наградена с моя заповед. Честито на сътрудниците.

Иначе най-вече са пожарите в жилищния бранш и автомобилния превоз. Имаме и осем пожара с неустановени аргументи, предполагащи предумисъл. В това направление също имаме спад, защото за предходната година този тип пожари бяха 22 “, обясни комисар Тотев.

Той добави, че за разлика от други елементи на страната във Варненска област през актуалната година не е имало и доста регистрирани горски пожари. Повече от тях са били пожари в сухи треви, като в събота е бил регистриран пожар на територия от над 200 дка в стърнище в село Паницово, което е в Бургаска област, само че със заповед на министъра е в гасителния регион на пожарната във Варна.

„ Нямаме пожари с унищожена гора. Пожари имахме в село Каменар, местността „ Перчемлията “ – общо са 4 горските пожари, като главно са изгорели сухи треви и шубраци в борови гори, само че за благополучие пожарите не станаха върхови, както се случи на други места в страната “, сподели в умозаключение комисар Тихомир Тотев.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР