Варна. Варненският районен съд наложи пробация“ за причиняване на телесна

...
Варна. Варненският районен съд наложи пробация“ за причиняване на телесна
Коментари Харесай

Варненският районен съд наложи „пробация“ за причиняване на телесна повреда

Варна. Варненският областен съд наложи „ пробация “ за причиняване на телесна щета, оповестиха от съда . По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, 36-годишен мъж беше приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване в причиняване на междинна телесна щета – действие, наказуемо по член 129, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия бе наложено наказване „ пробация “. В продължение на 8 месеца той ще предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, като за същия период би трябвало да организира и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник.

Конкретният случай е от 29 август 2020 година във Варна. На тази дата измежду наблюдаващи на шампионат по плажен футбол зародило словесно и физическо сдърпване, само че други присъстващи се намесили и съумели да предотвратят по-сериозен конфликт. Същата вечер обаче участниците в спречкването се засекли инцидентно в един от варненските квартали и спорът още веднъж се възобновил, като пред доста очевидци почнали да се карат на висок звук. В свадата се намесил 36-годишният обвиняем, който нанесъл неочакван непряк удар с пестник в лицето на потърпевшия. В резултат на действието пострадалият паднал на земята, а след това се открива, че е получил строшаване на челюстта, обусловило трайно усложнение във функционалността на дъвченето и говора за интервал от към два месеца.

Съгласно утвърденото от съда съглашение, в тежест на подсъдимия са направените по делото разходи. Съдебният акт е финален.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР