Варна. Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за престъпление

...
Варна. Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за престъпление
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство за изясняване на случай с голямо количество мъртва риба в язовир край Аксаково

Варна. Районна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 239, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ нарушаване или допускане осъществяването на нарушаване на разпоредбите, открити със специфичен закон за опазване на рибата и другите водни организми и за вярното развиване на риборазвъждането в страната, оповестиха от Районна прокуратура - Варна .

Досъдебното произвеждане е стартирано на 25 март 2022 година по отношение на получен сигнал от концесионера на язовир, намиращ се край град Аксаково, за това, че е установено огромно количество мъртва риба във водоема.

На мястото неотложно е изпратен екип от проверяващи от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. Уведомени са Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна и ИАРА – Варна, които вземат присъединяване в изясняването на случая съгласно компетенциите си.

Работата по досъдебното произвеждане продължава под управлението и надзора на Варненската районна прокуратура. Назначени са голям брой експертизи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР