Варна. Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна,

...
Варна. Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна,
Коментари Харесай

Приключи изграждането на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна

Варна. Приключи построяването на 25 интелигентни пешеходни пътеки във Варна, които стартират автоматизирано да светят при засичане на пешеходец, който е стъпил върху тях. Това заяви ръководителят на плана Христина Костадинова, съобщи кореспондент на Радио " Фокус "
- Варна
. Индикацията се прави от сензори, конфигурирани в пътната настилка, а светлинната сигнализация предизвестява колите за пешеходеца. Обектите са част от втората фаза на завършилия план за интегриран градски превоз на Варна.

С цел намаляването на шумовото замърсяване и повишение сигурността на жителите бе надградена и системата за досегаемост на незрящи. За задачата 46 кръстовища бяха оборудвани с бутони за поръчка на звуково обявяване.

В рамките на плана бяха осъществени и редица огромни поправки - на сектора от бул. „ Приморски ” в обсег от ул. „ Ст. Стамболов ” до бул. „ Цар Освободител ” и прилежащият автоподлез; На уличната мрежа по трасето бул. " Цар Освободител " - в обсег от бул. " Приморски " до бул. " Княз Борис I " ; На уличната мрежа по трасето по бул. „ Първи май ” - в обсег от ул. " Мара Тасева ", кръстовище на VAR1087-/I-9/ кв. " Аспарухово " - кв. " Галата " ; Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул. " Народни будители " - в сектора от ул. " Мара Тасева " до ул. " Нарва " и от ул. " Св. Св. Кирил и Методий " до ул. " Мара Тасева ", в това число трасето на обръщача на МГТ по ул. " Св.Св.Кирил и Методий.

Извършени бяха и поправки по трасето на бул. " Васил Левски " - в сектора от ул. " Подвис " до бул. " Осми Приморски полк ", включително и създаване на велоалея. Изпълнени бяха мероприятия за възстановяване на наличната среда и ремонт на автомобилни и пешеходни подлези, както и ремонт на бул. „ Осми Приморски полк ” - в сектора от бул. „ Васил Левски ” до бул. „ Христо Смирненски ”, включително главен ремонт на пътен възел „ Виница ”, на пешеходния подлез и мероприятия за възстановяване на наличната среда. приключена е и реконструкцията на ул. " Съборни " - в сектора от бул. " Владислав Варненчик " до бул. " Сливница ". По плана бяха закупени и 15 нови общоприети рейсове с екологична норма за изгорели газове ЕВРО 6.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР