Варна. Предложения за присъждане на награди Варна“ в областта на

...
Варна. Предложения за присъждане на награди Варна“ в областта на
Коментари Харесай

Предложения за присъждане на награди „Варна“ в областта на културата вече се приемат в Община Варна

Варна. Предложения за отсъждане на награди „ Варна “ в региона на културата към този момент се одобряват в Община Варна, оповестиха от администрацията. Крайният период за подаване на документите e 31 март 2022г.

Номинациите са писмени и се адресират до ПК “Култура и духовно развиване ” на Общински съвет – Варна. Право на присъединяване в състезанието имат обособени създатели и креативен колективи. Предложения за отличаване на творби на създатели и креативен колективи, дейци на културата и институции могат да вършат креативен съюзи и сдружения, организации, жители.

Документите, които се изискват, са: обосновка на кандидатурата в размер до две машинописни страници; къси биографични данни на създателя (твореца или креативния колектив) и авторски материал или презентация на творбата.

Членовете на журито за награди “Варна ” също могат да вършат стимулирани оферти по време на съвещанията, които се означават в протоколите.

Съгласно статута на оценката огромната премия “Варна ” е една и се дава за изцяло творчество и изключителни достижения и принос в националната просвета на създател, живял и творил във Варна, или на креативен колектив и културен институт, работещ на територията на общината.
С премия „ Варна “ се отличават също създатели и креативен колективи с съответно произведение, осъществено на територията на града, или живописен факт с действителен принос за културния живот на Варна за съответната година. Присъждат се награди в следните девет категории: литература, изобразителни изкуства, спектакъл, опера, музика, танц, кино, архитектура и публицистика.
Наградите са форма на стимулиране на най-обещаващите забавни феномени в региона на културата, гения и креативната интензивност в подтекста на спецификата на културната среда на община Варна.

Награда “Варна ” е признанието на жителите на общината към създателите и дейците на културата на Варна за техните креативен достижения през годината и за заслугите им в развиването на българската национална просвета и за издигане нивото на духовния живот на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР