Варна осъмна със забрана за автомобили до част от крайбрежна

...
Варна осъмна със забрана за автомобили до част от крайбрежна
Коментари Харесай

Варна осъмна с крайбрежна алея забранена за автомобили, канят гражданите на масова разходка

Варна осъмна със възбрана за коли до част от крайбрежна алея. Това сподели репортерска инспекция на Moreto.net от 8 часа тази заран.

На " кръговото " при втора буна имаше полицейски екип, който спираше достъпа на коли в сектора сред рибарския плаж и втора буна.

В ранните часове на деня коли по алеята въпреки всичко не липсваха. Част от тях очевидно бяха останали да " нощуват ".

Полицаите, на спонтанното контролно-пропусквателен пункт споделиха, че зареждането на прилежащите обекти ще се реализира през нощта. Достъп до неразрешената зона след 23 часа вечерта ще имат и избран брой коли на концесионера.

" Уважаеми съграждани,

Заповядайте на неделна разходка в 12:00 ч. Тръгваме от Рибарския плаж към Втора буна, с цел да отпразнуваме дружно крайбрежната алея без коли. Нека се насладим на алеята такава, каквато постоянно сме мечтали да бъде – безвредна, тиха, цялостна с деца, домашни любимци и спортуващи младежи! Нека дишаме чистия морски въздух без газовете на колите и да създадем още една крачка към нормалността! ", написа Коцев.
Междувременно Moreto.net научи, че през идната седмица се възнамеряват редица спортни начинания на самата алея. В нея е планувано да се включат редица организации за всеобщ спорт. Предвидени са велошествие, тичане по алеята, гимнастика и други.

По думите на регионалния шеф не е изключено заповедта му да бъде обжалвана. Той счита обаче, че заведенията, до които ще бъде стеснен достъпът с коли единствено биха спечелили от възбраната за МПС. Това е късмет да се върнат хората по алеята, които сега я заобикалят. Така заведенията ще имат повече гости, а и престоят ще е по-приятен, уверен е регионалният шеф.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР