Варна. Няма ново изтичане на отпадни води от тръбопровода във

...
Варна. Няма ново изтичане на отпадни води от тръбопровода във
Коментари Харесай

Христо Иванов, зам.-кмет на Варна: Няма ново изтичане на отпадни води от тръбопровода във Варненското езеро, всичко това е спекулации и фалшиви новини

Варна. Няма ново приключване на отпадни води от тръбопровода във Варненското езеро, няма да се прави ремонт, нито ремонт на ремонта. Всичко това са спекулации и подправени вести. Това съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна във връзка изявления в медиите, оповестиха от пресцентъра на Общината . Канализационната система работи в обикновено експлоатационно положение, няма замърсяване на водите в езерото.

Той напомни, че тръбопроводът е положен по краткотрайно трасе по дъното на Варненското езеро, поради открит нетипичен геоложки градеж на регион от дъното. " Това наложи осъществяване на спомагателни геоложки изследвания, които завършиха в края на 2020 година На базата на геоложкия отчет бе създаден капиталов план, посредством който търсим подобаваща технология и съоръжение за изкопаване на траншеята в проблематичния сектор. По тази причина е оповестено съобщение за пазарни съвещания ", разясни зам.-кметът. След обезпечаване на нужната технология ще се пристъпи към изкопаване на траншеята до плановата дълбочина и тръбопроводът ще бъде дефинитивно положен под дъното.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР