Варна. На 6-ти януари 2022 г. - Свето Богоявление и

...
Варна. На 6-ти януари 2022 г. - Свето Богоявление и
Коментари Харесай

На Богоявление бяха благословени частите и техните бойни знамена от Варненския и Бургаския гарнизон

Варна. На 6-ти януари 2022 година - Свето Богоявление и Йордановден, от 10.00 ч. на площад „ Св. Св. Кирил и Методий ” в гр. Варна, пред Катедралния храм „ Св. Успение Богородично ”, директно след Богоявленската литургия, се състоя боен обред “Водосвет и благославяне на частите и техните бойни флагове ”. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили на Р. България .
В ритуалa, проведен взаимно с Варненска и Великопреславска митрополия и община Варна, участваха представителни елементи от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на Военноморски сили.

Строя на представителните блокове от ВВМУ „ Н.Й.Вапцаров ”, Военноморските и Военновъздушните сили одобри началникът на гарнизона контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили.

След благославянето на бойните флагове се организира шествие до паметника на Христо Ботев, където бяха положени цветя по случай 174 години от рождението му.
Шествието продължи до Първа буна, където беше отслужен църковният обред " Велик Богоявленски водосвет " и мятане на кръста в морето.

На площада пред катедрален храм „ Св. Св. Кирил и Методий ” в град Бургас се състоя боен обред “Водосвет и благославяне на частите и техните бойни флагове ”.
В ритуала взеха присъединяване представителни блокове на Флотилия бойни и спомагателни кораби, на Съвместното командване на силите и на Военновъздушните сили.

Строят беше признат от началника на гарнизон Бургас флотилен адмирал Велко Велков, пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

След благославянето на знамената се проведи шествие до моста в Морската градина, където беше отслужен църковният обред " Велик Богоявленски водосвет " и мятане на кръста в морето.

Пред бюст-паметника на Христо Ботев се организира боен обред по полагане на венци и цветя във връзка 174 години от рождението му.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР