Варна. Интерактивна високотехнологична изложба може да бъде видяна в периода

...
Варна. Интерактивна високотехнологична изложба може да бъде видяна в периода
Коментари Харесай

В Градска художествена галерия във Варна ще бъде открита високотехнологична интерактивна изложба на 7 август

Варна. Интерактивна високотехнологична галерия може да бъде забелязана в интервала от 7 до 24 август в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев ” във Варна. съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Варна . Проектът носи името Сonglomerate и е показал България на Световното сценографско квадриенале в Прага PQ2019. Идеята е инициирана от Съюза на българските художници, а в морската столица се осъществя благодарение на фонд „ Култура “ към Община Варна.

Conglomerate е интерактивен павилион, който съчетава архитектурна апаратура и виртуална галерия. Посредством технологията за добавена действителност (AR) публиката има опция в действителна среда да преглежда прикрито наличие, невидимо с просто око. С помощта на цифрови устройства, предоставени в изложбата, фенът “сканира ” шестоъгълните детайли по стените на кошера и от тях се появяват интерактивни театрални визуализации. 10 от сценографските продукции са снимани с виртуална действителност (VR).

Павилионът съставлява внушителна в своя подробност, мащаб и органика архитектурна апаратура, построена от голям брой микро пространства, които всеки клиент може да „ отвори “ и да прегледа 53 театрални и екранни произведения на 46 актьора в 6 категории: Драматичен спектакъл, Кино, Опера, Куклен спектакъл, Танц и Пърформанс. 10 от сценографските продукции са снимани с виртуална действителност (VR). Главен куратор е Огняна Серафимова, със съ-куратори Петър Митев и Ханна Шварц. Вход за възрастни - 2 лева, деца, учащи и пенсионери - 1лв.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР