Варна. Днес формированията от състава на Флотилия бойни и спомагателни

...
Варна. Днес формированията от състава на Флотилия бойни и спомагателни
Коментари Харесай

Във Военноморските сили се проведоха показни занятия за начало на подготовката през 2022 година

Варна. Днес формированията от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, Военноморска база-Варна и Военноморска база-Бургас организираха показни занятия във връзка първият ден от подготовката във Военноморските сили на Република България през 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили на Р. България .
От борда на моторен катер „ Георги Раковски ”, представителите на медиите следиха епизоди от занятия по отработване организацията при приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен прийом, обзор и приплъзване на оръжието и техническите средства на кораба, битка с зародил на кораба пожар, отработване на корабно разписание по подготовка, режисура и ръководство на отдалечено управляем уред „ РАР-104В “, извършени от корабните екипажи от дивизионите, дислоцирани във Военноморска база-Варна.

По време на показните занятия във военноморската база, капитан I сан Ваньо Мусински, заместник-началник на Щаба на Военноморските сили по интервенциите, отговори на въпроси на присъстващите публицисти. В своето изказване той акцентира, че напъните на Военноморските сили през 2022 година са ориентирани към развиването, поддържането и потреблението на наличните качества за гарантиране на морския суверенитет на Република България посредством осъществяване на цялостния набор от задания по задачите на въоръжените сили, рационализиране на качествата за реализиране на непрестанно наблюдаване, обявяване и поддържане на осведомителна информираност за ситуацията в морските пространства, надзор на корабоплаването, отбрана на морските връзки и стопанската активност на море.

Във Военноморска база-Бургас, на представителите на медиите беше изработен показ на заличаване на изплавала морска мина от корабна подривна команда, показ на техника от състава на формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията от естествени бедствия, битка за живучест на кораба на стоянка и оказване помощ на транспортен съд по битка с пожарите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР