Варна. Дежурен състав при Районен съд – Варна наложи мярка

...
Варна. Дежурен състав при Районен съд – Варна наложи мярка
Коментари Харесай

Дежурен състав при Районен съд – Варна наложи мярка за процесуална принуда спрямо 21-годишен младеж

Варна. Дежурен състав при Районен съд – Варна наложи мярка за процесуална насила по отношение на 21-годишен юноша, оповестиха от пресцентъра на съда. Съдът почете импортирано искане от прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 21-годишен юноша. Предявеното обвиняване против него е за осъществено при рисков рецидив незаконно лишаване на фирмен автомобил в Белослав през нощта на 23 против 24 януари т.год., като транспортното средство след това е изоставено без контрол. Отнемането е осъществено в условия на повторност и посредством потребление на техническо средство.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “. 21-годишният обвинен е неведнъж осъждан, като едвам преди 4 месеца е бил освободен от пандиза след дейно изтърпяване на наложено му с предишна присъда наказване.

От доказателствата по делото съдът одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, както и че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие и да се опита да извърши друго закононарушение, заради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “. Определението на Районен съд – Варна може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред ВОС.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР