Варна да се побратими с японската префектура Окинава. Такова предложение

...
Варна да се побратими с японската префектура Окинава. Такова предложение
Коментари Харесай

Варна се побратимява с японската префектура Окинава

Варна да се побратими с японската префектура Окинава. Такова предложение  е направено от общински съветници от партия " Възраждане ", което следва да бъде прегледано от техните сътрудници в локалния парламент. Окинава е най-южната японска префектура, която се състои от  десетки острови. Населението й е над 1,3 млн. души и е известна с огромния си брой живи столетници. 

" Връзките сред България и Япония са от епохи за епохи. Нашата просвета е извънредно близка с японската. Трябва да създадем по този начин, че Варна да се трансформира във врата за качествени услуги и продукция  към Изтока. В Окинава са ситуирани най-развитите софтуерни компании. Над 50 % от техните туристи идват от Европа, т.е. имаме една и съща целева група туристи. Това е актив, който би трябвало да използваме. Евентуално сработване на делегации сред двата града би могло да направи неповторим туристически пакет, свързващ японската и европейската просвета, чиито блестящи представители са Окинава и Варна ", съобщи пред Дарик вносителят на предлагането за побратимяване Георги Георгиев.  

 

Според общинския консултант, който е дълготраен играч по карате и иайдо, Варна е една от столиците в България на японските бойни изкуства и това ще издигне извънредно доста града в очите на възможните бъдещи сътрудници. 

" Японска делегация, в случай че посети Варна и види големите достижения на града ни в региона на бойните изкуства, би се почувствала безусловно като вкъщи си. Българската просвета и обичаи са извънредно одобрявани и одобрявани в Япония. Имаме един артикул, една добавена стойност, която е взаимноизгодна и взаимноприемлива. Това е нещо, което би трябвало да се употребява допустимо най-бързо, с цел да създадем по този начин, че пристанището във Варна да стане правоприемник на японската продукция към Европа ". 

Предложението на " Възраждане " следва да бъде прегледано от комисията " Международно съдействие ", а по-късно и гласувано от Общинския съвет във Варна, Още бъде признато, ще се изпрати за разглеждане във Външно министерство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР