Варна, Бургас и София-област влизат в грипна епидемия от четвъртък

...
Варна, Бургас и София-област влизат в грипна епидемия от четвъртък
Коментари Харесай

Варна, Бургас и София-област влизат в грипна епидемия от днес

Варна, Бургас и София-област влизат в грипна зараза от четвъртък – 25 януари. В Бургас тя ще е в действие до края на месеца, а в София-област до 1 февруари в това число.

Смолян пък удължи въведените противоепидемични ограничения. Там епидемията трябваше да бъде в действие от 18 до 24 януари в това число, само че поради високите равнища на заболяемост, интервалът се удължава до края на сегашни месец.

Вчера стана ясно, че област Пазарджик също афишира грипна зараза. Временните противоепидемични ограничения влизат в действие от петък – 26 януари и ще са в действие до 2 февруари, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Така общият брой на областите, въвели краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести (ОРЗ) става общо осем. Припомняме, че зараза е в действие за област Плевен, Габрово и Пловдив.

При оповестена грипна зараза се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервала на тяхното деяние – удължаван.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР