Руски и американски войници се озоваха в една и съща

...
Руски и американски войници се озоваха в една и съща
Коментари Харесай

Руски военни влязоха в американска база в Нигер

Руски и американски бойци се озоваха в една и съща авиобаза в Нигер, заяви организация Ройтерс. " Нашите военнослужещи живеят на територията на Военновъздушни сили 101, само че употребяват обособен хангар. Това събитие повдига въпроси и за ориста на американските уреди в страната след изтеглянето на войските ".

Американският събеседник на организацията назова обстановката " не доста добра, само че управляема в кратковременен проект ".

Съединени американски щати дадоха да се разбере на управляващите в Нигер, че американският личен състав не може да бъде в базата с съветски боен личен състав.

Но те обаче „ не го одобриха доста добре “. В резултат на това в базата е изпратен американски военачалник, който да провежда професионално евакуиране на частите.

Въпреки че към момента не са взети решения по отношение на бъдещето на американските войски в Нигер, един вероятен вид е те да бъдат върнати в бази в Германия.

Решението на управляващите в Нигер да прекратят военното съглашение със Съединени американски щати стана известно през март предходната година. Американски дипломати се пробваха да убедят управляващите в страната, само че безрезултатно.

По-рано френски елементи към този момент бяха напуснали Нигер. През декември 2023 година военното управление на републиката разгласи прекратяването на съдействието с Европейския съюз в бранша на защитата.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР