Варна бе домакин на учение за гасене на пожари в

...
Варна бе домакин на учение за гасене на пожари в
Коментари Харесай

Пожарникари на учение край Варна

Варна бе хазаин на обучение за гасене на пожари в горски територии, посредством потребление на безпилотна летателна техника за осъществяване на разузнаване по въздух
Служителите на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Варна организираха пожаро-тактическо обучение на тематика „ Гасене на пожари в горски територии с потребление на безпилотна летателна техника за осъществяване на разузнаване по въздух ”. В тренировката присъединяване взеха щаба за ръководство на силите и средствата, РСПБЗН Дългопол, бранш „ Специализирани оперативни действия ” и ръковотители от структурни звена към Регионалната дирекция в регионалния град.  Представители от структурите в Единната избавителна система (ЕСС), измежду които Регионалната дирекция по горите –Варна, Държавно горско стопанство- с. Цонево и Провадия, Доброволните формирования за отбрана при бедствия, повреди, пожари и изключителни обстановки към общините Дългопол и Варна, също се включиха в образователните дейности.

Целта на учението бе да се ревизират степента на подготовка на участващите институции за осъществяване на отговорностите им при пожар в горска околност, както и да бъде извършена подготовка на управителния състав от РДПБЗН – Варна за бърза оценка на ситуацията и взимане на верни решения. При осъществяване на полевите действия беше употребена профилирана техника и механически средства, извърши се разузнава на произшествието от въздуха и бяха тествани в действително време взаимоотношението, връзката и координацията сред съставните елементи на ЕСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР