Върховният водач и духовен лидер на Иран Аятолах Али Хаменеи

...
Върховният водач и духовен лидер на Иран Аятолах Али Хаменеи
Коментари Харесай

Иран обвини САЩ за ситуацията в Украйна

Върховният лидер и нравствен водач на Иран Аятолах Али Хаменеи съобщи, че войната в Украйна е предизвикана от Съединени американски щати , осведоми организация Ройтерс. Той дефинира управническия режим в Съединени американски щати като " мафиотски ".

" Основно режимът в Съединени американски щати основава рецесии, живее от рецесии и се храни от рецесии в целия свят. Украйна е следващата жертва на политиката им. " , добави Хаменеи.

" Моето мнение е, че Украйна е жертва на следващата рецесия, основана от държавното управление на Съединени американски щати. ", сподели иранският водач.

От обстановката можем да си извадим две поучения. Страни, които разчитат на поддръжката на Съединени американски щати и Западните сили би трябвало да са наясно, че на тези страни не би трябвало да се има вяра, показа Аятолах Хаменеи.
 Иран упрекна провокациите на НАТО за войната в Украйна
Иран упрекна провокациите на НАТО за войната в Украйна

Позицията е на иранския външен министър

Враждата сред Иран и Съединени американски щати продължава към този момент няколко десетилетия. Техеран и Москва обаче са стратегически сътрудници и военни сътрудници в спора в Сирия. Поради глобите наложени от Запада против Иран, Русия се трансформира в главен търговски сътрудник на азиатската страна.

Хаменеи подлага на критика остро Съединени американски щати и неговите съдружници по време на среща във Виена, която целеше да възобнови нуклеарната договорка от 2015 година. По думите на водача компромис по тематиката може да се реализира единствено в случай че Съединени американски щати одобри изискванията на Техеран.

Рисковете са високи. При неуспех на договарянията може да се стигне да нов районен боен спор, да се наложат сурови наказания против Иран и до скок на цените на петрола.

Всички страни взели участие в договарянията споделят че в договарянията за възобновяване на пакта за ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран, в подмяна на махане на наложените наказания са постигнали напредък. Но с цел да се стигне до дефинитивно решение Съединени американски щати и Иран би трябвало да преодолеят разликите си.
 Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка
Иран: Ядрената договорка се трансформира в куха черупка

Техеран отхвърля договаряния с една неотстъпчива Америка и една пасивна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР