Върховният съд в щата Джорджия възстанови щатската забрана извършването аборти

...
Върховният съд в щата Джорджия възстанови щатската забрана извършването аборти
Коментари Харесай

Върховният съд на щата Джорджия връща забраната за абортите

Върховният съд в щата Джорджия възвърне щатската възбрана осъществяването аборти след шестата седмица от бременността, заяви Българска телеграфна агенция.

Върховният съд прекрати действието на решението на по-долна инстанция, с което възбраната бе анулирана, до момента в който преглежда жалбата.

Окръжният арбитър Робърт Макбърни постанови на 15 ноември, че щатската възбрана за аборти е невалидна. Причината е, че когато тя е била наложена със закон през 2019 година, правосъдният казус от делото " Роу против Уейд " и още едно правосъдно решение са разрешавали правенето на аборт и след шестата седмица. Решението на окръжния арбитър анулира възбраната за аборти в целия щат. Тогава клиниките, в които могат да се вършат аборти, започнаха да правят процедурата след шестата седмица на бременността.

Службата на основния прокурор на щата апелира решението пред Върховния съд на Джорджия. Службата изиска от Върховния съд и заповед за прекратяване на действието на решението, до момента в който тече обжалването.

Върховният съд на Съединените щати анулира решението по делото " Роу против Уейд " през юни тази година. Забраната не разрешава осъществяването на аборт, откакто е налице " откриваем човешки сърдечен темп ". Сърдечната активност може да бъде открита към шестата седмицата на бременността посредством ултразвук в кафези на ембриона, които в последна сметка ще се трансфорат в сърце.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР