Върховният съд на Русия обяви международното ЛГБТ движение за екстремистска

...
Върховният съд на Русия обяви международното ЛГБТ движение за екстремистска
Коментари Харесай

Русия забрани ЛГБТ движението, обяви го за екстремиска организация

Върховният съд на Русия разгласи " интернационалното ЛГБТ придвижване " за екстремистска организация, с което не разрешава активността му на територията на страната.

Решението е взето по предложение на Министерството на правораздаването, макар че такава организация не съществува като юридическо лице. Това значи, че ще може да има всевъзможни тълкувания кой и за какво попада под ударите на новите правила.

Съдебното съвещание се организира при закрити врата в Москва, а публицисти бяха позволени единствено да чуят окончателното решение на съда. То не е изненадващо и се очакваше резултатът да е тъкмо този, след настояването на Министерството на правораздаването от 17 ноември.

В правосъдния акт на висшите съветски магистрати се споделя, без да се дават образци, че в активността на ЛГБТ придвижването в Русия са открити " разнообразни признаци и прояви на екстремистка ориентировка, в това число подстрекателство към обществена и религиозна свада ", съобщи Ройтерс.

През последните години ЛГБТ общността в Русия е подложена на все по-голям напън от страна на управляващите. През 2013 година беше признат закон, който не разрешава " пропагандата измежду малолетни на нетрадиционни полови връзки ".

Миналата година тези ограничавания бяха разширени до всички възрастови групи в Русия, а препратките към ЛГБТ хора бяха заличени от книги, филми, реклами и телевизионни излъчвания, напомня BBC.

В Държавната дума, долната камара на съветския парламент, известният с хомофобските си настроения народен представител от ръководещата партия " Единна Русия " Виталий Милонов съобщи, че възбраната " не се отнася до половите малцинства или персоналния живот на хората ".

" Става дума по-скоро за политическия дневен ред, прокламиран от това интернационално ЛГБТ придвижване ", сподели Милонов, представен от английската социална медия.

Руските управляващи постоянно показват ЛГБТ активизма като враждебна наклонност, идваща от Запада, а натиска върху тази общественост - като един от методите за отбрана на " моралните устои " на Русия.

Попитан директно преди оповестяване на правосъдното решение за мнение, представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че Кремъл „ не следи делото и няма коментар по него “.

Трудно е да се повярва на казаното от Песков, откакто точно под управлението на Владимир Путин Кремъл възприе идеология, която показва като " консервативна " и в отбрана на " обичайните фамилни полезности ".

През вчерашния ден съветското Министерство на вътрешните работи шокира с още един наказателен проектозакон – така наречен „ съглашение за преданост “.

Ако предлагането се трансформира в закон, на всеки чужденец на територията на Русия ще му бъде неразрешено да „ пречи на активността на държавните органи на Руската федерация, да дискредитира под каквато и да е форма външната и вътрешната държавна политика на Руската федерация “.

Документът, който на процедура лимитира това, което може да се приказва обществено, ще включва клаузи за морала, фамилията, " пропагандата на нетрадиционни полови връзки " и историята.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР