Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз

...
Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз
Коментари Харесай

Борел с предложение към Вучич и Курти за нормализиране на отношенията

Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз Жозеп Борел сподели през днешния ден, че президентът на Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Косово Албин Курти са поканени в Брюксел на 27 февруари и че се надява да одобряват направеното в Брюксел предложение.

„ Поканих ги да дойдат и да проведем целодневни диалози, тъй като имаме предложение на масата и се надявам, че те ще могат да одобряват това предложение като метод за нормализиране на връзките им ”, сподели Борел пред Дойче веле.

На въпрос какъв брой значимо е въвеждането на наказания против Русия за пътя на Сърбия към Европейския съюз, висшият представител отговори, че Европейски Съюз изисква съблюдаване от всички членове на интернационалната общественост, изключително от претендентите.

„ Специално молим претендентите за участие в Европейски Съюз да се преценяват с нашата външна политика, сподели Борел. „ Разбира се, Сърбия не се преценява с нашата външна политика толкоз, колкото ни се желае. Това е част от диалога и уговорките със Сърбия ”, добави Борел.

Вучич удостовери, че е бил поканен в Брюксел и добави, че не има намерение да отиде там " туристически ", а че се интересува от благосъстоянието на Общността на сръбските общини в Косово./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР