Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина Кристиан

...
Върховният представител на международната общност в Босна и Херцеговина Кристиан
Коментари Харесай

Кристиан Шмит: Русия развива потенциал за деструкция на Балканите


Върховният представител на интернационалната общественост в Босна и Херцеговина Кристиан Шмит направи в изявление за Дойче веле оценката, че Русия развива " капацитет за деструкция " на Балканите и добави, че това може да дестабилизира страните в района.

Ситуацията на Западните Балкани като цяло е постоянна, само че не е пощадена от въздействието на нападателната война, която Руската федерация води срещу Украйна, уточни той, добави Българска телеграфна агенция.

" Мнозина се опасяват от прекачване на военния спор в този район. Аз не. Но виждам капацитет за деструкция, капацитет посредством подправени вести и други способи да се основат спешни огнища, които могат да дестабилизират страните в района, изключително Босна и Херцеговина. Това буди у мен надълбоко безпокойствие ", сподели Шмит.

 
" От Дейтънското съглашение (което постави завършек на войната в Босна и Херцеговина) изминаха 27 години и самият аз се чудя какъв брой малко съумяха хърватската, сръбската и мюсюлманската общности да понижат разликите в спомените за предишното и да ги претопят в общо схващане за бъдещето. Всички си спомнят какво беше, само че не си вършат най-достоверните заключения за това какво не би трябвало да има в бъдещето и до къде може да се стигне ", сподели Шмит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР