Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на Окръжна прокуратура

...
Върховният касационен съд окончателно осъди, по обвинение на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

20 години затвор за Пламен от Ветово, убил алкохолик, искал да вземе жена му

Върховният касационен съд дефинитивно осъди, по обвиняване на Окръжна прокуратура – Русе, мъж за причиняване на гибел на съгражданин

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура – Русе. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване. Съдът е признал 43-годишния Пламен Парушев за отговорен за това, че на 20.09.2018 година, в гр. Ветово, обл. Русе съзнателно умъртвил другиго – И.А. на 57 години, като гибелта е настъпила на 10.10.2018 година Убийството е осъществено преднамерено и съставлява рисков рецидив -престъпление по член 116, ал.1, вр. Чл. 115 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е бил осъждан, в това число и за ликвидиране през 1997 година Пострадалият също бил осъждан неведнъж за осъществени закононарушения. След изтърпяване на наказванията си и двамата живеели в гр. Ветово. Пострадалият злоупотребявал с алкохол, живеел като друмник, бил свадлив и отправял обиди и закани към инцидентни минувачи. На 20.09.2018 година, той пиел алкохол на площадка пред магазин в града. По същото време майката и сестрата на подсъдимия пристигнали да пазарят. Като ги видял, И.А. почнал да ги псува и наскърбява. В ръката си държал нож и споделил, че ще убие П.П и ще му вземе дамата. Подсъдимият схванал за случая. Ядосан от това и под влияние на алкохол, вечерта, отишъл при И.А. и му нанесъл побой с дървена пръчка. В резултат на това той му предизвикал черепно-мозъчна контузия, довела до гибелта му.

За осъщественото закононарушение Окръжен съд – Русе е осъдил П.П. на пожизнен затвор, като това наказване е доказано от Апелативен съд – Велико Търново. Върховният касационен съд е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на двадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР