Върховният касационен съд измени мярката домашен арест на бившата кметица

...
Върховният касационен съд измени мярката домашен арест на бившата кметица
Коментари Харесай

Пускат на свобода Иванчева срещу 10 хил. лева, тя ще ги набира с кампания

Върховният касационен съд промени мярката " домакински арест " на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева в " парична гаранция " от 10 000 лв.. Тя ще може да излиза от вкъщи си, когато внесе парите.

Наложена ѝ е възбрана да напуща страната. Наскоро тя разгласи, че е бременна, като това е и главният мотив, взет поради от съда за облекчаването на режима на обвинената. Иванчева съобщи, че защото не разполага със сумата, евентуално ще стартира обществена акция за набиране на средства.

Върховния касационен съд отсрочи всъщност делото против някогашният кмет на столичния регион " Младост " и заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.

Върховен касационен съд изкиска информация от Висшият правосъден съвет за инспекция по отношение на процедурни нарушавания на ръководителя на Апелативния профилиран съд, съобщи за bTV юрист Емануил Йорданов. Ако такива се потвърдят, делото може да бъде върнато на прокуратурата.

Апелативният спецсъд понижи фрапантно присъдите по корупцинната спекулация в р-н " Младост ".

Втората правосъдна инстанция понижи наказването на някогашната кметица от 20 на 8 година затвор. На заместничката ѝ от 15 на 7 година, а на някогашния областен кмет от 12 на 6 година отнемане от независимост.

 Снимка: Булфото

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани с белязани пари на 17 април 2018 година при спецакция след подаден сигнал от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Според държавното обвиняване двете, с посредничеството на Петко Дюлгеров, поискали 187 000 евро от предприемача, с цел да придвижат преписката му за градеж. На първа инстанция делото завърши с присъда от 20 години за Иванчева, 15 за Биляна Петрова и 12 за Дюлгеров.

 Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР