Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо тридесет и

...
Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо тридесет и
Коментари Харесай

Скандална присъда за страшилището Каратиста

Върховният касационен съд е удостоверил неоправдателната присъда по отношение на тридесет и три годишния Владислав К., упрекнат от Окръжна прокуратура – Монтана за опит за съзнателно ликвидиране на мъж, оповестява "Булнюз ".

На съображение член 119, вр. член 115 от Наказателния кодекс той е наказан на две години „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период.

Осъденият Владислав К., по прякор „ Каратиста “, и потърпевшият Атанас А., занимаващ се с бойни изкуства, са от Монтана. Двамата се познавали и били във влошени връзки, като няколкократно влизали в свада един с различен и си разменяли обиди и удари. Мъжете се движели в разнообразни компании и постоянно посещавали питейни заведения и нощни заведения в града.

Вечерта на 27.09.2015 година наказаният бил с компания в дискотеката „ Блек Лейбъл “. По-късно там пристигнал и Атанас А., като се настанил с приятелите си в сепаре. Въпреки че двамата на няколко пъти се засичали, в началото нямало спор сред тях.

По-късно сред Владислав и Атанас зародило сдърпване, което извънредно бързо прераснало в сборичкване. Двамата мъже се озовали на пода, вкопчени един в различен. Те почнали да си нанасят удари с ръце. Опитите на охранителите на заведението да ги разтърват останали безуспешни.

Физическата кавга траяла отвън дискотеката – на площадката пред входната врата. В един миг Атанас взел предимство и натиснал под себе си Владислав, нанасяйки му удари с ръце в региона на главата. Тогава наказаният извадил нож и почнал да нанася удари в тялото на съперника си.

Приятелите на потърпевшия му оказали незабавна помощ, като го транспортирали в болнично заведение.

На местопроизшествието пристигнали полицейски чиновници. В хода на следствието е било установено, че ударите с нож били минимум седем. Част от тях били нанесени със забележителна мощ и ориентирани в области от човешкото тяло, където се намират жизненоважни органи – шия, гръден панер и стомах.

Престъпното действие било осъществено от Владислав К. при превишаване на рамките на неизбежната защита.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР