Върховният административен съд (ВАС) оконачтелно разпореди Ценътралната избирателна комисия (ЦИК)

...
Върховният административен съд (ВАС) оконачтелно разпореди Ценътралната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Съдът разпореди ЦИК да върне на Сиела Норма задържаните машини за гласуване

Върховният административен съд (ВАС) оконачтелно разпореди Ценътралната изборна комисия (ЦИК) неотложно да върне на "Сиела Норма " в изборите. Това излиза наяве от определение на съда, представено от Българска телеграфна агенция.

Върховните магистрати удостоверяват предписание на Административния съд в София, който на първа инстанция дефинира, че тези машини не са купени от ЦИК и комисията няма право да се разпорежда с тях.

"Да бъде прекъснато абсолютно действието, подхванато от ЦИК, изразяващо се във фактическо задържане без правно съображение на 228 машини за гласоподаване, които не са част от контракта сред ЦИК и "Сиела Норма ", стимулира се Административният съд в София.

Въпросните арестувани от ЦИК машини станаха мотив от ГЕРБ да заподозрят преди изборите на 14 ноември, че се готви скица, посредством която да бъдат добавени 228 хиляди гласа за президента Румен Радев.

, че тези спомагателни машини въобще не могат да се употребяват за изборите. От "Сиела Норма " пък оспориха задържането на машините пред съда.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР