Върховният административен съд потвърди определението, с което на 22 февруари

...
Върховният административен съд потвърди определението, с което на 22 февруари
Коментари Харесай

Съдът отказа да разглежда жалбата на "Боец" за отстраняването на главния прокурор

Върховният административен съд удостовери определението, с което на 22 февруари беше оставена без разглеждане жалбата на " Боец " против решение на Пленума на Висш съдебен съвет.

Жалбата на " Боец " беше по отношение на отхвърли на Висш съдебен съвет да прегледа предлагането на някогашния правосъден министър Янаки Стоилов за премахване на основния прокурор. Според Конституционния съд министърът може да прави сходно предложение до Висш съдебен съвет.

В претекстовете на съда се споделя, че субекти в административното произвеждане пред Пленума на Висш съдебен съвет са министърът на правораздаването, който е направил предлагането, Пленумът на Висш съдебен съвет, в чиято подготвеност е да прегледа предлагането и основният прокурор Иван Гешев, в качеството му на заинтригувано лице.

Процесуалната легитимация на страните е изискване, с цел да съществува право на тъжба в интерес на несъмнено лице. Петчленният състав на Върховен административен съд приема, че откакто Сдружение Гражданско придвижване " Боец-България обединена с една цел " не е страна в административното произвеждане, няма право и на тъжба до съда, защото няма дейна легитимация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР