Върховният административен съд отмени спирането на ТЕЦ Брикел и постанови,

...
Върховният административен съд отмени спирането на ТЕЦ Брикел и постанови,
Коментари Харесай

Отмениха спирането на Брикел, тецът може да работи

Върховният административен съд анулира прекъсването на Топлоелектрическа централа " Брикел " и постанови, че той може да работи, до момента в който тече инспекцията за вероятно замърсяване от страна на централата.

В последните дни на предходното държавно управление министърът на околната среда и водите Борислав Сандов затвори Топлоелектрическа централа " Брикел " с претекст, че не дава отговор на екологичните условия.

Висшите магистрати одобряват, че това неотложно прекъсване ще докара до обилни и мъчно поправими вреди. Още повече, че централата е измежду стратегическите обекти в България и част от националната сигурност. Посочените от ведомството на Сандов седем групи екологични нарушавания би трябвало да се прегледат всъщност в друго правосъдно дело.

От Върховния съд допълват, че от голяма важност в тази ситуация е и събитието, че предварителното спиране  активността на " Брикел " би довело до спад на равнището на язовир " Розов бунар ", който е разгласен за предпазена зона от Министерството на околната среда и водите през 2008 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР