Върховният административен съд е отменил заповедта на Бойко Рашков за

...
Върховният административен съд е отменил заповедта на Бойко Рашков за
Коментари Харесай

ВАС посече Рашков! Бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ – уволнен незаконно

Върховният административен съд е отменил заповедта на Бойко Рашков за уволнението на шефа на „ Вътрешна сигурност “ Стефчо Банков.

Съдия Цветанка Паунова приема, че правото на отбрана на Банков е нарушено, защото той не е изслушан от министъра, нито са признати неговите пояснения преди издаването на заповедта за уволняване, оповестява Българска национална телевизия.

Според съда това е задоволително, с цел да се одобри, че заповедта е издадена нелегално. Съдия Паунова се стопира и на претекстовете, а точно, че с изявленията си против Бойко Рашков Банков е уронил престижа на Министерство на вътрешните работи.

Съдът приема, че изразяването на мнение е конституционно право на Банков. Освен това той е подлагал на критика дейности на Бойко Рашков, а не се е изказвал против институцията. Банков е направил тези изявления в персонално, а не в служебно качество.

Съдът реши още, че изказаното от него мнение освен не опонира на моралните и етичните правила, ами е и предпазено от Конституцията. Решението може да бъде обжалвано, само че до този миг това не е направено.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР