Върховната административна прокуратура е оспорила като незаконно правото на шефовете

...
Върховната административна прокуратура е оспорила като незаконно правото на шефовете
Коментари Харесай

Прокуратурата атакува правото на шефа на Горското да забранява лова

Върховната административна прокуратура е оспорила като нелегално правото на шефовете на държавните горски стопанства да не разрешават лова за една година при неспазване на договорни връзки. За това осведомиха от прокурорския пресцентър. Ето известието:

„ Върховна административна прокуратура оспори пред Върховен административен съд законосъобразността на чл.30 ал.1 от Правилника за използване на Закона за лова и запазване на дивеча /ППЗЛОД/.

В член 30 ал.1 от ППЗЛОД е регламентирано пълномощието на шефа на държавното горско стопанство при несъблюдение на договорните отговорности по член 29 алинея 9 от ППЗЛОД от ловното съдружие, по предложение на комисията по ловно стопанство или на управителния съвет на ловното съдружие по член 30 от Закона за лова и запазване на дивеча /ЗЛОД/ със заповед да забрани използването на дивеча в съответния ловно-стопански регион за период до една година.

С посочената наредба шефовете на държавните горски стопанства незаконосъобразно са овластени да ползват насилствена административна мярка – възбрана използването на дивеч, без това да е уредено нормативно в ЗЛОД. Правомощието по чл.30 ал.1 от ППЗЛОД не подхожда на ЗЛОД, въведено е отвън компетентността на Министерския съвет по § 11 от ЗЛОД и опонира на чл.22 и чл.23 от Закона за административните нарушавания и санкции.&ldquo
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР