Върховият модел предлага изключителна динамика на управлението и вълнуващ дизайн за яркото

...
Върховият модел предлага изключителна
динамика на управлението и вълнуващ
дизайн за яркото
Коментари Харесай

Новото BMW X2 M35i: M гени в най-мощното компактно Sports Activity Coupé

Върховият модел предлага изключителна динамика на ръководството и вълнуващ дизайн за яркото си първо показване.

Спортен дух, комбиниран с поляризиращо излъчване въз основата на тази формула новото BMW X2 впечатлява преди всичко младите и съвременни целеви групи още от премиерата си през март 2018 година. Чрез екстровертния си дизайн BMW X2 интерпретира само че напълно нов начин същността на един премиум SAC (Sports Activity Coupés) в компактния сегмент.

Върховият модел на BMW X2 ще бъде M Performance автомобил

BMW показва новият върхов модел на моделното семейство Х2: за визуално различаване още на пръв взор на новото бензиново BMW X2 M35i (среден разход на гориво: 8,4–8,1л/ 100 км; CO2 излъчвания: 191–185 г/ км)* допринасят необятната BMW бъбрековидна радиаторна решетка с рамка в Cerium Grey. Рамките на въздухозаборниците за охлаждането и корпусите на външните огледала също са в цвят Cerium Grey. Във визията на задната част на X2 M35i доминира серийният M заден спойлер, както и двата специално завършени накрайника на изпускателната система, също в Cerium Grey.

Най-мощният двулитров TwinPower Turbo двигател на BMW

Новото BMWX2 M35i с четирицилиндров турбобензинов мотор с 225 кВт (306 к.с.) категорично слага нови стандарти над досегашните версии. Както недвусмислено сигнализира и буквата М в означението на модела, и новото X2 M35i предлага впечатляващата динамичност на управлението на един M Performance автомобил. А зад нея се крие BMW M GmbH, чието ноу-хау от моторните спортове е употребено при създаването на всички съставни елементи. Скритият под похлупак с надпис M Performance мотор с технология TwinPower Turbo Motor и работен размер два литра в същото време е и първият M Performance четирицилиндров мотор, както и най-мощният четирицилиндров мотор на BMW. Въодушевяващата му мощ е 225 кВт (306 к.с.), а оптималният въртящ момент достига мощните 450 Нм. За да може тази концентрирана мощност да доближи несъмнено до пътя, X2 M35i серийно се оборудва с интелигентното задвижване на четирите колела xDrive в композиция с осемстепенна трансмисия Steptronic с Launch Control. Автоматичната трансмисия е със специфични за M Performance настройки. С нея BMW X2 M35i форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 4,9 сек*. За термичната непоклатимост на мотора се грижи модифицирана охладителна система.

Ненадмината динамичност на управлението благодарение на характерните за M настройки

Като характерен M Performance автомобил BMW X2 M35i освен с мощен мотор се оборудва и с адаптирано към спортния му темперамент М Спортно окачване със специфични настройки. Като алтернатива се предлага и Адаптивно окачване с два ръчно избираеми режима, което разрешава компромис между максимален състезателен дух и комфорт на возене. Особен механически акцент – и още една премиера при един M Performance автомобил – е инсталираният на предната ос механичен блокиращ М състезателен диференциал. При високо динамичен жанр на шофиране този блокиращ диференциал изключително ефективно намалява вероятните загуби на сцепление на предните колела. Модифицирана е и спирачната система на X2 M35i. Краткият спирачен път даже и при най-високо натоварване се подсигуряват от М Спортната спирачна система със спирачни апарати в Dark Blue metallic и 18-инчови стоманени дискове начело (17 инча отзад). Кормилното ръководство и окачването също са приспособени към мощността на задвижването. М Спортното кормилно управление обезпечава на лидера особено директно и точно усещате благодарение на особените си настройки. Освен това X2 M35i серийно се оборудва със снижено М Спортно окачване с по-стегнати пружини и амортисьори. Модифицирана е и конструкцията на задната ос.

Подобрен външен дизайн посредством типичните за M Performance автомобил детайли в Cerium Grey

Спортните упоритости на новото X2 M35i, гарантирани и от вътрешните му добродетели, външно се виждат по възхитителния дизайн с множество типични за M Performance колите елементи в Cerium Grey, основани на X2 M Спортния пакет. Това включва предната част с Full LED технология за фаровете и фаровете за мъгла, двойната бъбрековидна радиаторна решетка в Cerium Grey и страничните въздухозаборници в Cerium Grey с ново оформление за оптимално добро охлаждане на спирачките и мотора. Външните огледала са облагородени с корпуси в Cerium Grey. Отзад X2 M35i е оборудвано с впечатляващ М заден спойлер и демонстрира въодушевяващата си индивидуалност посредством П Спортната изпускателна система с два накрайника с диаметър по 100 мм. Благодарение на адаптираните шумозаглушители изпускателната система се отличава с особено състезателен набор на звука. 19-инчовите M Sport алуминиеви джанти 715 М (опционално: 20-инчови M Sport алуминиеви джанти 721 в Cerium Grey bicolor) по впечатляващ начин допълват оформлението на екстериора.

За пръв път M Спортни седалки за перфектен комфорт на седене и странична опора

В интериора също господства подчертано спортната визия. Също като при външния дизайн, базата е М Спортният пакет. X2 M35i серийно се оборудва с М Спортен кожен волан с лостчета за превключване, както и лайстни на предните прагове с надпис „ M35i “. Новост са опционалните М Спортни предни седалки. Те оферират не само перфектна странична опора за лидера и пътника до него при спортно шофиране по завои, само че и най-голям комфорт и сигурност благодарение на интегрираните подглавници. М Спортните седалки се предлагат с три разнообразни дизайна: комбинация черен текстил Trigon/Alcantara със сини акценти, перфорирана кожа Dakota Magma Red с черни акценти и перфорирана черна кожа Dakota. За пръв път като алтернатива се оферират и М защитни колани.

Иновативна цифрова подготвеност при най-актуалните технологии

Освен безкомпромисно спортната насоченост при задвижването и дизайна BMW X2 M35i показва и иновативната дигитална подготвеност на BMW по отношение на ръководството и свързаността. Така да вземем за пример като опция се предлага пълноцветният BMW Head-Up дисплей. Той предлага неповторим за този автомобилен сегмент обсег на изобразяваното наличие. По предпочитание се предлагат и най-новото потомство на BMW Connected Drive, както и най-новото BMW Connected App. Други акценти са опционалните функции като безжичното прилагане на Apple CarPlay. При асистиращите системи се предлагат базирани на камери технологии, например Асистента за тапи за по-малко уморително шофиране в претрупан Stop&Go трафик, както и опционалният Асистент за паркиране.

Производството започва през ноември 2018 година, за европейския пазар през март 2019 година.
* Всички данни за динамичните характеристики, разхода на гориво и емисиите са предварителни.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР