Въпросните допълнителни 5 млн. лв., които вчера Министерският съвет отпусна

...
Въпросните допълнителни 5 млн. лв., които вчера Министерският съвет отпусна
Коментари Харесай

Хотелиер с горещ коментар за туристическия сезон

" Въпросните спомагателни 5 млн. лева, които през вчерашния ден Министерският съвет отпусна за хотелиери, приютили бежанци от Украйна, ще отидат за покриване на остарели отговорности. Аз към момента не съм получил парите за настаните бежанци през май и юни. " Това разяснява пред " Дивидент " хотелиерът Стоил Далевски.

Той не е пресметнал какъв брой тъкмо му дължи страната, само че споделя, че сумата не е дребна и забавянето на парите го затруднява, тъй като изплаща заеми и има огромни разноски.

" Докато имаше настоящ кабинет надлежно парите се изплащаха. За март и април средствата бяха изплатени незабавно. След това започнаха да се бавят ", съобщи той. 

По думи те му доста представители на сектора се оплакват, че не са получили пари и непрекъснато пишат тъжби.

" Резултат няма. Дори и след митинга на хотелиерите в Слънчев бряг нищо не се промени ", оплака се още Далевски.

Проблемът със скъпата вода

" В момента браншът изпитва съществени усложнения и поради нарастването на цената на водата в Бургас с 60 %. Решението за този скок в цената е било обжалвано, само че и там няма резултат ", акцентира предприемачът. 

Той разгласи, че в съвсем всички хотели на по-високите етажи няма вода и налягане, макар че притежателите заплащат повече за вода.

" Въпросните 15 лева за украински емигрант са несъответстваща сума, тъй като с изключение на увеличената вода и токът е поскъпнал три пъти по отношение на предходната година ", аргументира се той. 

Успешен ли е сезонът?

Хотелиерът показа, че сезонът е почнал доста страхливо и с огромен отлив на туристи, поради войната в Украйна. А всички изявления, че няма отлив на туристи, не са правилни. 

Всеки ден в неговия хотел има по 15 анулирани записвания и повода е обвързвана със обстановката в Украйна.

Другото, което може да е стреснало туристите съгласно него е информацията, че има мини в Черно море.

" Отливът на туристи продължава и сега ", уточни Стоил Далевски. 

Хотелиерът чака с към 10% по-добър сезон във връзка с запълняемост на хотелите, само че защото разноските са доста огромни за облага не може да се приказва. 

В момента се работи главно за покриване на разноските. 

Удължаване на сезона 

Според хотелиера концепцията на служебния министър на туризма Илиян Николов да се започва огромна рекламна акция на България в прилежащите страни за да бъде продължен сезонът и да бъдат привлечени повече посетители през септември, няма по какъв начин да се случи. Първо тъй като войната в Украйна продължава да е голям проблем. И второ, тъй като непрестанно се наблюдават прогнози за това какво ще бъде времето по нашето Черноморие. " А за септември не го дават да е доста положително и надлежно няма съвсем никакви записвания за тогава ", посочи той.

Идеята за единна браншова организация

Далевски утвърждава концепцията на министъра за основаване на единна браншова организация. 

" Идеята е добра и е редно да има някаква регулация и съответно ценообразуване за огромните курорти, като Слънчев Бряг. В момента доста сътрудници понижават цените до абсолютния най-малко, защото са на по задни линии. По този метод хотелите на предни линии по-трудно притеглят туристи. Навсякъде по света в огромните курорти има цени за първа, втора, трета линия и така нататък Тук няма ", уточни той.

Заради неналичието на работещо държавно управление сега няма и вложители, оплака се хотелиерът и добави, че сега туризъм няма. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР