Въпросите със земеделците трябваше да бъдат уредени, преди да се

...
Въпросите със земеделците трябваше да бъдат уредени, преди да се
Коментари Харесай

ПП-ДБ вият на умряло преди изборите. Политолог: Не се справят с управлението! ГЕРБ ще ги надиграе

„ Въпросите със земеделците трябваше да бъдат уредени, преди да се стигне до ескалацията. Ясно беше, че ще има решение на Европейската комисия. Въпросът е за какво тук се избърза? И то с решение на Народното събрание, а не на Министерския съвет.
Това сътвори усещане за сериозен информационен проблем и сътвори чувството, че решенията се вземат на политическо равнище от политическите водачи на партиите. Това в допълнение ускори напрежението “.
Това сподели пред БНР политологът доцент Милен Любенов.
И добави, че е оптимист за намиране на решение, макар че ръководещите дават разнопосочни сигнали.
„ Този митинг няма силата да смъкна кабинета, тъй като никой няма интерес от предварителни избори в този момент. Преди локалните избори не би трябвало да се чака сериозна политическа криза… Този митинг ще бъде позволен до няколко дни, и то ще го разрешат тези партии, които под една или друга форма, макар че са част от ръководещото болшинство, имат интерес този митинг да се разрасне, най-малко за малко – ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те основават казуса, те го вземат решение. Показват, че Политическа партия и Демократична България не могат са се оправят с ръководството “, акцентира политологът.
Доц. Любенов предвижда, че до локалния избор ще се вижда доста остра борба сред партиите, „ тъй като залогът е какво ще се случи по-късно “:
„ Стратегическата цел на ГЕРБ и Движение за права и свободи е смяна на управническата формула. Те чакат победа. Не изключвам Движение за права и свободи да изиска да взе участие публично във властта с министри “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР