Въпросът за броя на спиралните ръкави на Млечния път отдавна

...
Въпросът за броя на спиралните ръкави на Млечния път отдавна
Коментари Харесай

Колко ръкава има Млечният път?

Въпросът за броя на спиралните ръкави на Млечния път от дълго време е дебатиран от астрономите. Повечето предходни данни сочеха, че нашата вселена има два спирални ръкава. Нови данни обаче навеждат на мисълта, че Млечният път има два спомагателни спирални ръкава. Така ръкавите на нашата вселена стават четири.

Резултатите от ново проучване на астрономи от Федералния университет на Рио Гранди ду Сул обаче поддържат тезата, че Млечният път има 4 ръкава. Учените употребили инфрачервения телескоп WISE на НАСА, с цел да картографират регионите в галактиката, в които се раждат най-вече звезди.

Астрономите са на мнение, че младите звездни купове са идеални маркери на галактичната конструкция. Получените резултати демонстрират, че преобладаващото местонахождение на звездни купове в галактиката е в спиралните й ръкави, разясниха учените.

Те направили наблюдения в инфрачервения набор, комбинирани с логаритъм, с цел да изследват незасенчена от прахуляк слънчева сила. Учените също така желали да бъдат сигурни, че картографските им старания не са " инфектирани " от далечна звездна светлина от звездния декор.

" Звездните купове в актуалната " проба " се намират в ръкавите Стрелец-Карина, Персей и във външни ръкави " - разясни екипът и добави: " Резултатите поддържат изказванието за спирална вселена с четири ръкава, измежду които Стрелец-Карина, Персей и външни ръкави. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР