Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков,

...
Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков,
Коментари Харесай

Напрежение между държавния глава и лидера на ДПС заради казуса с Кирил Петков



Въпросът с поданството на служебния министър на стопанската система Кирил Петков, който стана един от мотивите водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ да напусне предварително съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделник, породи напрежение и замяна на реплики сред президента Румен Радев и водача на Движение за права и свободи на днешните съвещания преди връчване на втори мандат за държавно управление.

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

" И когато избухна този скандал, аз незабавно се срещнах с господин Петков и го запитах: " Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих безусловно еднопосочен отговор: България ". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка? ".

Мустафа Карадайъ отвърна: " Да, господин Президент. Моята татковина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са безусловно и изрично доказателство на това, само че с изключение на прародина, в случай че погледнем и пра- пра-родината ни, тъй като на база исторически обстоятелства, тя в действителност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни. Благодаря Ви ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР