Въпросът е кой да гарантира правото на карантинираните да гласуват.

...
Въпросът е кой да гарантира правото на карантинираните да гласуват.
Коментари Харесай

Заради падемията трябва да се обсъди дистанционно гласуване


Въпросът е кой да подсигурява правото на карантинираните да гласоподават. Най-добре е това да направи Народното събрание, счита той. Практиката на други страни демонстрира, че е рационално да се допусне отдалечено гласоподаване, акцентира Томов. За електронно не може да става дума, а гласоподаване по пощата, за което има положителни практики в света, изясни социологът и сопълни, че това може да стане единствено с смяна в Избония кодекс.

Томов предизвести, че в случай че Народното събрание не направи нищо, ЦИК ще се озове в доста тежка обстановка. Тя би трябвало да раздели потоците, по този начин, че хората да не се разболяват. Потоците могат да се разделят пространствено или времево. Вариант е да има два дни гласоподаване, само че още веднъж се изисква смяна в Изборния кодекс. Възможно е да се разиска и подобен вид. Гласуването с машини има риск, само че и същото е с хартия. Много хора ще пипат писалки, хартии, разяснява още той.

В Холандия има разновидности за гласоподаване в автомобил. В Мексико има разновидности за гласоподаване навън, даде образци Цветозар Томов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР