Въпреки забавянето на разпространението на COVID-19 в някои държави заради

...
Въпреки забавянето на разпространението на COVID-19 в някои държави заради
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията няма да приключи тази година

Въпреки забавянето на разпространяването на COVID-19 в някои страни поради строгите ограничения и стартирането на имунизационни стратегии, към момента е „ прибързано “ и „ нереалистично “ да считаме, че пандемията ще завърши до края на годината. Това съобщи изпълнителният шеф по незабавните обстановки на Световната здравна организация.

Според доктор Майкъл Райън ваксинирането на най-уязвимите групи от популацията на страните, в това число здравните служащи, ще помогне за заличаването на „ нещастието и страха “ от обстановката и ще облекчи натиска върху лечебните заведения, написа „ Гардиън “.

„ Ако имунизациите стартират да въздействат освен върху гибелта и освен върху хоспитализацията, само че имат доста влияние върху динамичността на предаване и риска от предаване, тогава имам вяра, че ще ускорим преодоляването на тази пандемия “, изясни Райън по време на брифинг в Женева.

Броят на новозаразените в световен мащаб набъбна предходната седмица за първи път от близо два месеца. Тази наклонност се следи в 4 от шестте района на СЗО – Америка, Европа, югоизточните елементи на Азия и Източното Средиземноморие.

„ Това е разочароващо, само че не изненадващо… Работим по това да разберем по-добре тези нараствания на предаването. Изглежда, че някои от тях се дължат на облекчаването на ограниченията, непрекъснатото разпространяване на разновидности и хората, които „ смъкват гарда “, сподели генералният шеф на СЗО, доктор Тедрос Гебрейесус. Освен това той акцентира неравенството във връзка с достъпа до ваксина против COVID-19.

По думите му имунизациите могат да спасят човешки животи, само че страните не трябва да разчитат само на тях, тъй като по този начин ще създадат неточност. „ Основните ограничения в региона на публичното здраве остават в основата “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР