Въпреки уверенията на здравния министър Костадин Ангелов за ефективността на

...
Въпреки уверенията на здравния министър Костадин Ангелов за ефективността на
Коментари Харесай

В Бургас цари хаос със само 5 спешни екипа срещу COVID-19

Въпреки уверенията на здравния министър Костадин Ангелов за успеваемостта на подхванатите от министерството решения, обстоятелствата не престават да демонстрират противоположното. В Бургас царува сериозен безпорядък с приема на пациенти със подозрения за  COVID-19, въпреки градът да разкри два буферни медицински центъра. Пациентите обаче към момента чакат в колите за спешна помощ, а екипите на Спешна помощ изнемогват, сподели репортаж на " България он еър ".
" Хаос е! Час и половина съм била в изолатора на " Дева Мария " с двама пациенти, суспектни за COVID-19. Трябваше да изчакат в колата за спешна помощ час и половина да им създадат бързи антигени проби ", сподели фелдшерът в ЦСМП-Бургас Стиляна Калоянова. " Чака се доста. Този ми е вторият адрес, а е минало много време от промяната ", прибавя неин сътрудник.
Екипите на Спешна помощ са единствено 5 за цялата Бургаска област. Повикванията за денонощие са 100. Повечето са свързани със симпоми за ковид. Според управлението на Спешната помощ в града обаче място за терзания няма. " Нямам данни да чакат пациенти по колите за спешна помощ, това най-отговорно го споделям ", безапелационен е зам.-началникът на ЦСМП-Бургас доктор Димитър Желязков.
Лекарите в останалите лечебни заведения са на друго мнение. " Ако приемем, че всички пациенти с позитивен PCR да ги наредим един до различен, ние повече от 12 индивида няма по какъв начин да приемем. Не виждам при този огромен напън по какъв начин да не чакат хората в колите за спешна помощ, ние няма къде да ги сложим да чакат ", разяснява началникът на Спешното поделение към УМБАЛ-Бургас доктор Здравка Инджова.

През последните дни министър Ангелов заплаши лечебните заведения, които отхвърлят да хоспитализират хора със подозрения без изработен тест. В Бургас обаче продължава да има случаи на отхвърлен банкет поради неналичието на подобен.

" Жена на 77 години с 350 лева пенсия се принуди да заплати PCR-тест, за са я одобряват. В събота и неделя няма лаборатория, която да работи ", споделя неин непосредствен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР