Въпреки усложнената зимна обстановка УМБАЛ Бургас успя да осигури навременен

...
Въпреки усложнената зимна обстановка УМБАЛ Бургас успя да осигури навременен
Коментари Харесай

Осигуриха транспорт за всички пациенти на хемодиализа в Бургаско

Въпреки усложнената зимна конюнктура УМБАЛ Бургас съумя да обезпечи своевременен превоз за всички свои пациенти на хемодиализа. Тези пациенти наложително употребяват кола за спешна помощ на УМБАЛ, която ги взима и връща по домовете им преди и след приключването на процедурата. 5 индивида обаче през днешния ден ще останат да нощуват в болничното заведение, тъй като живеят доста надалеч и не може да се подсигурява прибирането им вкъщи.
Отделението по хемодиализа обслужва 130 души, които живеят в десетки обитаеми места в общините Бургас, Средец, Малко Търново, Царево, Приморско, Созопол, Поморие, Айтос, Руен, Камено. Най-трудно водачите стигат до селата в Община Руен, които са по-близо до Шумен, в сравнение с до Бургас. 8 автомобила обслужват болните на хемодиализа. Нито един не е високопроходим.

Всеки от колите се движи като маршрутка - събира пациентите по избран маршрут и ги вози до болничното заведение, а след приключването на диализата ги връща назад.

Има и обстановки, в които е нужно повече схващане от страна на болните. Такъв е образецът с пациентка на хемодиализа, която отишла на посетители на щерка си в с. Дебелт и колата за спешна помощ би трябвало да я вземе оттова. Пътят до Дебелт е чист единствено до центъра, само че дамата е отказала да измине стотина метра, с цел да се качи в колата за спешна помощ, а упорствала водачът да кара по непочистената улица до къщата. Без да одобри, че той може да затъне в преспите и да заплаши живота на всички останали пациенти, които вози.

" Направили сме всичко допустимо, с цел да осигурим достъп до хемодиализа в тази рискова конюнктура, молим пациентите за схващане и вземане предвид със обстановката ", разяснява изпълнителният шеф на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски.

В останалите отделения на болничното заведение обстановката е спокойна, понижават и хората, които търсят помощта на медиците поради контузии от рухване. От началото на снеговалежа през Спешно поделение са минали близо 30 души със счупвания и травми, като през днешния ден са единствено 2-ма.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР