Въпреки страховете и огромния брой заразени с коронавирус у нас

...
Въпреки страховете и огромния брой заразени с коронавирус у нас
Коментари Харесай

Въпреки страха: Училищата остават отворени

Въпреки страховете и големия брой инфектирани с ковид у нас – 2243 души за последното денонощие, учебните заведения остават отворени за присъствено образование на децата. Това стана ясно от изявление за просветния министър Красимир Вълчев за Нова тв.

„ Най-лесно е да затворим учебните заведения. Правим го централно – жертваме качеството на обучение, повреждаме душeвността на децата, караме родителите да стоят у дома. Избрахме обаче разновидността да се работи локално, с цел да има най-много присъствено образование, тъй като имаме вяра, че то е най-хубавото ”, заяви  той в студиото на „ Здравей, България ”.

Към момента инфектирани с COVID-19 са 469 възпитаници и 453 учители. " Прави усещане, че учителите са доста повече и се заразяват доста по-често и стигат до признаци и боледуване ", сподели още Вълчев.  И добави: " Системата на образованието не е изолирана от това което се случва в страната ".

„ Дори да се стигне до непълен образователен проект, нашата цел е да има оптимално присъствено образование ”, безапелационен бе министърът. По думите му все още няма лесни решения, само че има прагови стойности, които са подадени от министъра на опазването на здравето. „ Ако 15% от учениците или учителите в едно учебно заведение отсъстват заради признаци като тези на COVID-19, учебното заведение се затваря. Респективно – 20% от паралелката ", напомни министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР