Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават.Пътните блокади на миньорите

...
Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават.Пътните блокади на миньорите
Коментари Харесай

Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават

Въпреки съглашението: Пътните блокади на енергетиците не престават.Пътните блокади на миньорите не престават.

Вчера повече от 7 часа синдикати, министър председателят, министри и депутати водиха договаряния, с цел да намерят пресечна точка.

В последна сметка властта и протестиращите съумяха да очертаят 7 точки на съглашение.

Правителството даде обещание да не затваря административно централи, а да ги остави да работят, до момента в който има пазар за тях. Синдикатите и властта си стиснаха ръцете и за това да не се основава държавно дружество. Предстои съглашението да бъде гласувано и в пленарната зала.

Въпреки това част от синдикатите бяха безапелационни, че ще вземат решение за повдигане на блокадите, едвам откакто обсъдят предлагането с протестиращите на пътя.

Миньорите и енергетиците на автомагистрала „ Тракия ” обявиха, че се усещат предадени. Те не утвърждават постигнатото съглашение и ще поддържат блокадата.

„ Срещата беше доста изнервяща, доста кавги, много страсти се натрупаха. Не разписахме съглашението там, тъй като бяхме дали обещание на нашите хора да дойдем тук да им кажем какво се е случило. Днес ще се съберем и ще кажем. Ако хората не са удовлетворени, оставаме ”, съобщи Георги Георгиев, който е взел участие в срещата в понеделник в Народно събрание.

„ В съглашението има дадени периоди. Министър-председателят сподели, че в случай че не се изпълнят, той си подава оставката ”, добави Георгиев.

Очаква се на автомагистрала „ Тракия ” протестиращите да вземат решение към 10:30-10:00 часа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР