Въпреки протестите, скандалите, смените на министри, ГЕРБ остават първи според

...
Въпреки протестите, скандалите, смените на министри, ГЕРБ остават първи според
Коментари Харесай

Защо ГЕРБ остават първи и как гледат Слави?

Въпреки митингите, свадите, промените на министри, ГЕРБ остават първи съгласно всички социологическите изследвания. През последните дни социолозите даже споделят, че разликата с Българска социалистическа партия се е нараснала. Защо? Своите версии дадоха в ефира на бТВ десният анализатор Георги Харизанов и социологът Андрей Рачев.

Според Харизанов тайната е в водача Бойко Борисов. „ ГЕРБ е лидерски план и той се солидаризира мощно със своя водач, до момента в който Борисов няма съперник на лидерски терен, какъвто той няма, нещата ще не престават да бъдат такива, а хората да се чудят за какво ГЕРБ отново качват доверие “, разяснява той.  

Попитан обаче за какво Борисов е на трето място по публично доверие – след Слави Трифонов и Мая Манолова (б.р. съгласно изследване на „ Маркет линкс “), Харизанов сподели: „ Някой настоящ поп-фолк реализатор може да излезе и още по на чело, а не като господин Трифонов, отказал се. Нищо не приказва това – харесване и избиране са две разнообразни неща “.

От своя страна Андрей Райчев изясни, че ГЕРБ резервират първото място, само че единствено измежду хората, решили изрично за кого да гласоподават. Според него е допустимо останалите да разместят процентите.

„ Основният въпрос е за какво Българска социалистическа партия не качват проценти – те са сред 500 и 600 хиляди души в страната, при нормалния милион. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е била лидерска партия, имало е мощни водачи, само че Корнелия Нинова промени характера на Българска социалистическа партия, а това беше извънредно комплицирано. Проблемът е, че тази партия не е същата, която Борисов срещна през 2009 година на изборите, когато се появи на политическата сцена “, добави Райчев.

Харизанов призна, че качествата на Цветан Цветанов при организирането на избори несъмнено липсват в този момент в ГЕРБ, само че липсвали и други неща – саморазправата с съдружните сътрудници. „ Това, след мандат всички да те ненавиждат, даже тези, които са управлявали с теб – това също липсва “, сподели Харизанов и изясни, че в този момент листите на ГЕРБ се редят от областите организации и административният началник на партията Цветомир Паунов, само че последната дума ще имат Изпълнителната комисия и Бойко Борисов.

Относно показаните през вчерашния ден водачи в партията на Слави Трифонов „ ИТН “, Райчев съобщи, че нищо харизматично не е видял. „ С цялото шоу, което той направи през вчерашния ден, сподели едно нещо: „ Това са професионални хора, аз съм сериозен човек и съм се опрял на съществени хора, ще ръководя тази страна съществено “. За него това е доста значимо, тъй като има съмнение да не би това да е следващият Яне Янев, Бареков и така нататък Слави е третият цар след Симеон и Борисов. В България няма полемика ляво-дясно, у нас има полемика за човек. Главният съперник на Борисов е различен тип Борисов и това е Слави Трифонов “, уточни социологът.

Харизанов добави, че водачът на социалистите би трябвало да е обезпокоена за второто си място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР