Въпреки помпозния си вид и красивата си архитектура, в сградата

...
Въпреки помпозния си вид и красивата си архитектура, в сградата
Коментари Харесай

Доброто в рисунки влезе в Съдебната палата

" Въпреки помпозния си тип и красивата си архитектура, в постройката на Съдебната палата доста малко хора влизат за положително и малко хора излизат с положително . ".
Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров при откриването на формалната галерия с картини на възпитаниците от Националната художествена гимназия.

Тук едно от най-хубавите и хубави човешки неща, които се случва през годината, е точно изложбата на картини от учениците от Националната художествена гимназия, похвали Цацаров учениците.

Експозицията ще продължи един месец .

Цацаров поздрави всички присъстващи възпитаници и учители от Националната художествена гимназия и съобщи, че за него е голямо наслаждение да ги посрещне за следващ път в навечерието на коледните празници .

Той се похвали, че има с горделивост и наслада в кабинета си картини от всяка една галерия .

" Талантът на децата заслужава да бъде забелязан ", посочи основният прокурор. Цацаров благодари на шефа на учебното заведение, като й подари албум на Цанко Лавренов.

Главният прокурор изрази убеденост, че възпитаниците на художествената гимназия също ще бъде публикуван подобен албум.

На изложбата участва и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той е окуражен от рисунките и творбите на учениците, че в България има в действителност бъдеще и хора, които ценят изкуството . Маринов поздрави основния прокурор Сотир Цацаров, че дава опция изкуството да участва в постройката на Съдебната палата .

Маринов напомни за самодейността на Министерство на вътрешните работи - " Най-добра детска рисунка " и изрази вяра да види произведения на учениците от художествената гимназия в идващите изложения, които ще бъдат показани в постройката на Съдебната палата.

" Много е забавно да забележим по какъв начин наподобява светът през детските очи, изразен на рисунка ", посочи Маринов и пожела на всички да бъдат живи и здрави, да имат успокоение да дарят хората с изкуството, което умеят да вършат.

Цацаров и Маринов пожелаха на всички присъстващи радостни празници и спокойна Нова година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР