Въпреки новите рестрикции, ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации

...
Въпреки новите рестрикции, ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации
Коментари Харесай

Заведения правят резервации въпреки ограниченията

Въпреки новите рестрикции, заведения за хранене и нощни клубове трескаво събират резервации за Нова година. Голяма част от тях даже към този момент са взели капаро. Това сподели инспекция по заведенията в страната, предава Нова тв.

Заведения в столицата одобряват резервации за 31 декември, като даже оферират до 30% отстъпка от цената на куверта, в случай че масата се резервира в този момент. Екипът влиза в ролята на клиенти и пробва да резервира маса за празника. Успехът идва още при първото позвъняване.

„ В момента в Република България стоят по този начин нещата, че няма по какъв начин да Ви посрещна. Ще направя компромис за Вас “, споделят от заведението.

Кувертите варират от към 100 до 160 лв.. Въпросните заведения към този момент са оповестили в уеб страниците си празнични новогодишни менюта. В тях влизат салати, студени ордьоври, няколко типа съществени ястия и десерти.

Заповедта на министъра на опазването на здравето от 25 ноември ясно гласи, че не се позволява провеждането на събирания от частен темперамент с наличие на повече от 15 индивида. Въпреки това огромна част от заведенията за хранене считат, че това не ги касае.

Не са малко и заведенията, които не желаят да рискуват.

„ Много заведения изгоряха. Имахме и други такива запитвания и то по 50 индивида. Аз непрекъснато виждам, интересувам се - те действително вкарват хора и заключват от вътрешната страна “, споделят от сектора.

„ Какво ще вършат нашите сътрудници, който може да провежда нещо, ще провежда - дали с другари, дали с познати или външни хора. Ако щабът си мисли, че хората няма да честват Коледа и Нова година, тогава са в страшна неточност “, сподели Ричард Алибегов – ръководител на Българската асоциация на заведенията.

От сектора обаче са безапелационни, че резервациите отвън разпоредбите са по-скоро изключение, в сравнение с предписание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР