Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат

...
Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат
Коментари Харесай

Шолц: Нито НАТО, нито Байдън искат смяна на руския президент

Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат за цел да сменят властта в Русия, съобщи пред публичната телевизия А Ер Де немският канцлер Олаф Шолц, представен от Франс прес.

Имах опция да беседвам дълго с него (президента Джо Байдън) в Белия дом и обсъдихме и тези въпроси, добави Шолц.

При посещаване във Варшава в събота Байдън съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин " не може да остане на власт ". Веднага по-късно Белият дом увери, че изявлението на Байдън не е било апел за " промяна на властта ".

" Демокрацията, свободата и правото имат бъдеще на всички места, обзалагам се, че дълбокото ни предпочитание като човешки същества е да живеем в народна власт ", сподели пред малкия екран Шолц. " От народите и нациите обаче зависи да се борят за тази независимост ", акцентира той. " Това, което сме длъжни да подсигуряваме, е да няма нарушение на целостта и суверенитета на страните ", добави канцлерът.

Запитан за оръжейните доставки от Германия, които Киев счита за незадоволителни, Шолц отговори: " Правим всичко по силите си ". Той сподели, че съгласно него оръжията, които към този момент са доставени от Запада, са довели до " обилни триумфи ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР