Въпреки молбите и призивите на медицинския екип 31-годишната Богдана Георгиева

...
Въпреки молбите и призивите на медицинския екип 31-годишната Богдана Георгиева
Коментари Харесай

НОВО 20! Карловската болница за мъртвото бебе: Молихме я, но родилката не ни съдейства при раждането

Въпреки молбите и апелите на медицинския екип 31-годишната Богдана Георгиева не ни спомага при раждането.
Това настояват от МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ в Карлово, където на 11 май т.г. е умряло бебето й.
„ Ако има неточност, която няма да си простя, тя е, че въобще избрах да остана там в онази нощ, в която изгубих детето си “, написа в събота Георгиева.
От здравното заведение излязоха с цялостна информация по случай.
„ На 10 май 2023 година в АГ отделението, в 20, 20 ч. е постъпила 31-годишната пациентка. Жената е била в 8-я месец на бременността, която е втора за нея. Лекарите установяват, че е налице заплашващо прибързано раждане. Веднага е стартирана медикаментозна терапия за задържане на плода и предодвратяване на прибързано раждане. Терапията обаче е без необикновен резултат. В 4 часа сутринта на 11 май се открива раждане в ход, седалищно-краково, при неспособност за незабавно раждане с цезарово сечение. Извикан е бил в допълнение доктор с АГ компетентност, който е бил разполагаем “, се споделя в известие от болничното заведение.
Според него макар молбите и апелите на медицинския екип, майката не е съдействала в процеса на раждането и не е била задоволително дейна.
„ За страдание и макар напъните на личния състав, бебето се ражда без сърдечна активност. Спешно са подхванати реанимационни действия, само че без резултат. Непосредствено след раждането, по данни на пациентката, лекарският екип открива, че тя е имала съпътстващо заболяване, което интензивно е лекувала през годините. При изписването майката е декларирала, че няма никакви искания към болничното заведение “, споделят от болничното заведение.
Управителят на здравното заведение доктор Обрейко Обрейков директно след случая е почнал инспекция. Ако се открият нарушавания или пропуски в диагностично-лечебния развой, ще има строги санкции и наказания.
Екипът на болничното заведение изрича най-искрени съболезнования към потърпевшото семейство!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР