Въпреки множеството медиини публикации, бившият играч от ВИС, СИК и

...
Въпреки множеството медиини публикации, бившият играч от ВИС, СИК и
Коментари Харесай

Криминално проявен „граф“ върти далавери за десетки милионин в замъка на кича в Равадиново

Въпреки множеството медиини изявления, някогашният състезател от ВИС, СИК и Първа частна милиция Георги Тумпалов, несмущаван от никакви контролиращи институции, всекидневно прибира сред 50 и 100 хиляди лв. без да заплаща налози. Редакцията ни е безусловно засипана от сигнали на жители, имали неблагоразумието да посетят кичозната еклектика. Посетителите на „ замъка “, настояват че вместо фискални касови бонове, всеобщо се издават служебни, което е жестоко нарушаване на данъчното законодателство - най- брутална кражба. (снимка 1)

Във въпросния „ длъжностен “ касов бон като оператор е посочена компания „ Делта-ми 2008 “ ЕООД. При поверката ни във фирмения указател се появиха много съмнителни условия към въпросната компания, която дефакто събира парите за вход на мутренския атракцион - съдружници: Ацо Миладинов, Ристо Михайлов, Живко Габеров, Никола Кониглио и адреси в „ Младост 2 “ и „ Младост 4 “ в блок 223 и блок 491. Въпросът е, при една същинска данъчна проверка, дали тези лица ще бъдат открити на горепосочените адреси и къде в действителност потъват десетките милиони, събрани от наивните гости.

Полицейското досие на самопровъзгласилия се за „ граф “ някогашен герой и мутра е толкоз набъбнало, че е по-лесно да се мери в инчове: рекет, запалвания на коли и заведения, имотни измами... Неслучйно „ рубрика “ попадна под ударите на комисията „ Кушлев “, само че /не/знайно по какъв начин се отърва - всеки приблизително образован четец може да се досети по какъв начин...

През последните години Тумпалът стартира да имитира,освен средновековна архитектура, и един от основните герои от романите на Александър Дюма - татко, и то също толкоз несполучливо. „ Графът “ пръска милиони за пиар, като задачата е да се отърве от тъмното си минало на мутра, то да бъде забравено и да влезе в ролята честен и сполучлив предприемач - „ аристократ “.


Ех, нищо, че предходната година Тумпълът прегази един от репортерите на „ Господари на ефира” с АТВ, а пък по-миналата възпламениха кръчмата му на Харманите в Созопол с коктейл „ Молотов” (вероятно за неуредени сметки в ъндърграунда).

Местните поданици назовават творението на Тумпала „ Замъкът на прегрешението “, а в доста изявления то е определяно като „ най-големия” кич на Балканите”. И това е явно за всеки човек, даже с минимални знания в региона по естетиката и с най-оскъдна обща просвета. Затова е прекомерно смешно и несъстоятелно подреждането на „ замъка “ в Равадиново на едно от първите места в света съгласно някаква измислена и бутафорна, като самия „ замък”, ранглиста, сякаш посредством онлайн гласоподаване от „ стотици хиляди пътешественици”. В тази „ ранглиста “ равадиновският ерзац изпреварва замъка Уиндзор. Това е толкоз смешно и неуместно, та даже граничи с тежка патология. Или, както написа Аврам Милевски, „ това е все едно да сравниш Атина с Атина, щата Орегон”.

Но най-гротесктно и несъответстващо в действителност е държанието на властта в лицето на министъра на туризма Ангелкова, която оказва помощ за популяризирането на кичозния атракцион. „ Замъкът “, неизвестно по какъв начин, попадна сред стоте национални туристически обекта, а след това отпадна... Граф Тумпал получава медали и награди, та даже се роди и безумната концепция той да бъде препоръчан за „ почетен жител “ на Созопол - поради престъпното си минало, може би...

Румен ИВАНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР