Въпреки големите надежди и месеците трепетно очакване, изглежда все по-малко

...
Въпреки големите надежди и месеците трепетно очакване, изглежда все по-малко
Коментари Харесай

Ще дойде ли Hyundai, вместо очаквания Volkswagen?

Въпреки огромните очаквания и месеците трепетно очакване, наподобява все по-малко евентуално Volkswagen да построи цех у нас. Ръководството на автомобилния колос към този момент няколко пъти отсрочва окончателното решение, само че има от ден на ден признаци, че то ще е в интерес на Турция, вместо на България.
Южната ни съседка има съществени конкурентни преимущества и наподобява най-логичният избор за нова локация на немския тръст, а президентът Ердоган персонално се е заел да убеди шефовете на Volkswagen да построят новото дружество в страната му. Огромната инвестиция несъмнено би съживила турската стопанска система и би спечелила публично утвърждение на едноличния ѝ стопанин.
План Б за България – Hyundai
Усещайки, че губи борбата, българското държавно управление се насочи към различен огромен авто вложител – Hyundai. В последните 2 години българските управляващи са в непрекъснат контакт с корейския тръст, който е считан за добра опция, в случай че привличането на Volkswagen се провали.
Представители на Hyundai са посетили България, а ние върнахме визитата, като делегацията е водена персонално от премиера Борисов. Той разкри, че страната ни е в напреднали договаряния с корейците и публично им е предложила да построят авто цех у нас. Очакваната инвестиция е милиардна.
" Страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето. Тя е прелестна дестинация, с доста положително качество, с доста положителни благоприятни условия ", посочи министър председателят. И акцентира, че крайното решение за възможното създаване на цех на Hyundai в България ще бъде взето от борда на шефовете на южнокорейския тръст.
Какви вероятни вложения възнамеряват корейците у нас и какво още им предложиха Борисов и министрите, прочетете в Expert.bg. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР