Въпреки добрите новини относно ранното тестване на коронавирусната ваксина на

...
Въпреки добрите новини относно ранното тестване на коронавирусната ваксина на
Коментари Харесай

Ръководител на СЗО заяви, че ваксината срещу К-19 няма да разреши по-голямата глобална здравна криза

Въпреки положителните вести по отношение на ранното тестване на коронавирусната ваксина на Pfizer Inc., водачите подчертаха, че това няма да бъде неотложно изцеление на световната пандемия.

В понеделник основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла съобщи в изказване, че при изследване във фаза 3 тяхната евентуална ваксина против COVID-19 е " открита, че е с повече от 90 % ефикасна за попречване на COVID-19 " при хора, които преди този момент не са били инфектирани с вируса.

" Резултатите демонстрират, че нашата ваксина , основана на РНК, може да помогне за попречване на COVID-19 при множеството хора, които я получават ", добави Бурла

В отговор на новината генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейес акцентира, че въпреки ефикасната ваксина да е „ незабавно нужна “, ще е належащо повече от това за премахване на световната здравна рецесия.

„ Спешно е нужна ваксина за преодоляване на пандемията.. „ Няма ваксина против беднотия, апетит, изменение на климата или неравноправие. “

„ Това няма да е последната световна здравна рецесия. Когато дойде идващият вирус какво ще вършим? “ попита той. 

„ Трябва да преосмислим водачеството, построено върху взаимното доверие и взаимната отчетност - с цел да сложим завършек на пандемията и да се оправим с главните неравенства, които стоят в основата на толкоз доста международни проблеми “, продължи той. „ Време е да създадем нова епоха на съдействие, която слага здравето и благосъстоянието в центъра на нашето общо бъдеще. “

„ Поздравявам брилянтните дами и мъже, които помогнаха за постигането на този пробив, и с цел да ни даде подобен мотив за вяра “, съобщи определеният президент в изказване, публикувано посредством неговия временен екип. „ В същото време е значимо също по този начин да се разбере, че до края на борбата против COVID-19 към момента има месеци. “

„ Ето за какво ръководителят на CDC предизвести тази есен, че в обозримо бъдеще маската остава по-мощно оръжие против вируса от ваксина та “, продължи той. 

„ Америка към момента губи над 1000 души дневно от COVID-19 и този брой се усилва - и ще продължи да се утежнява, в случай че не реализираме прогрес в носенето на маски и други незабавни дейности “, добави той. 

Д-р Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, към този момент акцентира, че „ безвредна и ефикасна “ ваксина против COVID-19 евентуално няма да бъде необятно налична за известно време.

" Направихме прогноза да имаме към 700 милиона дози до края на април ", добави Фаучи. 

Миналият месец Johnson & Johnson направи пауза на настоящите си опити за ваксина против COVID-19, откакто участник разви „ необяснима болест “. Компанията не сподели какво е болестта на участника, само че изясни в изказване, че краткотрайната пауза " не е необикновена в клиничните изпитвания ". По време на създаването на ваксини или медикаменти е нормална процедура да се стопират опитите за нежелана реакция на участника, с цел да се дефинира дали тя е породена от дозата на ваксина та или се дължи на различен проблем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР